Частоты Минска |
эхо-репитер ON AIR
433.500 МГц. вызывная частота 70см
OFF
145.500 МГц. вызывная частота 2м
145.300 МГц. узел DMR ON AIR
144.500 МГц.
|
|
Воскресенье, 15.09.2024, 14:03 Приветствую Вас Гость
работаработаEUeu
|
|
SP4IZK | Дата: Понедельник, 08.04.2013, 11:19 | Сообщение # 1 |
Сканерист
Статус: Offline
| ли кто-то знает к кому писать о разрешение работа с территорией EU? Я послал и-мейл к Минсвязи и http://belgie.by/ Я не удостоился никакого ответа. 73' SP4IZK PS Я не могу вписать тему.
|
|
| |
topol | Дата: Понедельник, 08.04.2013, 12:54 | Сообщение # 2 |
Начинающий
| Цитата (SP4IZK) Я не могу вписать тему. O której masz zamiar odwiedzić Białoruś?
Mogę spróbować pomóc z wypełniania krok po kroku procedurę i wszystkie formalności. Ale musisz być przygotowany, że to postępowanie nie jest przyjazny dla użytkownika) Czasami nie będzie widać logiki w procesie ...
EW1EM aka EU1MEV Yaesu FT-857D, FT-1D, VX-3R, Kenwood TH-D74A, Baofeng DM-5R
|
|
| |
SP4IZK | Дата: Вторник, 09.04.2013, 09:37 | Сообщение # 3 |
Сканерист
| Dziękuję za odpowiedź. Już zauważyłem, że nie będzie to proste rozmawiając w Konsulacie. Jeśli nie otrzymam zgody będę musiał rozebrać pół samochodu, pół dnia pracy, bo radio jest solidnie zamocowane i pół dnia po powrocie aby znów zamontować.
Я благодарю за ответ. Я уже заметил, что не будет это строгое разговаривая в Консульстве. Если я не получу согласия я буду вынужденный разобрать пол автомобиля, пол рабочего дня, потому что радио солидно закреплено и полдня по возвращению чтобы снова установить. 73' SP4IZK
|
|
| |
topol | Дата: Вторник, 09.04.2013, 18:55 | Сообщение # 4 |
Начинающий
| Цитата (SP4IZK) Już zauważyłem, że nie będzie to proste rozmawiając w Konsulacie. Nie ma potrzeby, aby omówić coś w konsulacie.
Trzeba zdać następujące kroki:
- Uzyskać pozwolenie dla czasowego przywozu radia
(ta procedura potrwa ok. 2 tygodni na rządzie odpowiedzieć i pozwolenie będzie ważne przez 1 miesiąc. Trzeba wypełnić wniosek i uiścić opłatę) - Dostać radio zarejestrowane w naszej lokalnej organizacji kontrolującej
(Trzeba wypełnić wniosek i uiścić opłatę również) - Dostać pozwolenie na używanie widma radiowego
(Trzeba wypełnić wniosek i uiścić opłatę)
Każdy krok musi być potwierdzona kopii paszportu i radia amatorskiego kopię licencji (RAL). Płatność za wszystkie procedury nie są tak ogromne i nie przekroczy 50 $ (o ile pamiętam)
P.S. I jeszcze jeden ważny krok Musisz uzyskać pozwolenie dla czasowego przywozu radia w ORYGINAŁU podczas przekraczania granicy. Tak więc, że dokument musi być wysłany do Ciebie z góry.
|
|
| |
Слесарь | Дата: Четверг, 18.04.2013, 18:09 | Сообщение # 5 |
Интересующийся
| Вопрос: здесь http://belgie.by/faq написано - На что не требуется получение лицензии? Ответ: - на транзит РЭС и ВЧУ, в том числе встроенных, без права их эксплуатации на территории таможенного союза; - на временный ввоз РЭС и ВЧУ, установленных на автосредствах; - на обратный ввоз РЭС и ВЧУ, ранее временно вывезенных; Т.е., ввозить можно, но эксплуатировать нельзя. Так получается? Для меня это тоже как бы актуально. Аппаратура зарегистрирована в РФ.
Все относительно...
Сообщение отредактировал Слесарь - Четверг, 18.04.2013, 18:09 |
|
| |
topol | Дата: Пятница, 19.04.2013, 20:38 | Сообщение # 6 |
Начинающий
| Слесарь, хочешь эксплуатировать - нужно регистрировать и получать разрешение на ввоз. Там все просто
|
|
| |
Слесарь | Дата: Суббота, 20.04.2013, 18:11 | Сообщение # 7 |
Интересующийся
| Понял, спасибо.
Все относительно...
|
|
| |
topol | Дата: Четверг, 25.04.2013, 12:23 | Сообщение # 8 |
Начинающий
| SP4IZK, Документы готовы.
Wszystko juz gotowe!
|
|
| |
SP4IZK | Дата: Пятница, 17.05.2013, 01:26 | Сообщение # 9 |
Сканерист
| Спасибо за помощь. Я вернулся счастливо. Возвращаясь я посетил Мір i и другие места. Снимки на: https://drive.google.com/?usp=chrome_app#my-drive Это только 1/3 снимков. испортилась CF Card, навигация, запасный аппарат. Нормально, как в пути... Когда удатся обрести вновь снимать, будет более. Любопытствовало симпатично, много симпатическиx людей, много интересных, новых мест. Если будет возможность, я приеду лишний раз. 73' SP4IZK (недавно EW/SP4IZK)Добавлено (17.05.2013, 00:26) --------------------------------------------- Na granicy zgłosiłem wwożony sprzęt. Zapytali się co mam z nim z robić i jak jest jego wartość? Nie kryłem swoich zamiarów, mówiłem też, że będę nadawał i nie planuję sprzedaży. Pogranicznicy obejrzeli moje papiery i stwierdzili, że to to im nie jest potrzebne. Jeśli sprzęt (jednostka) ma wartość mniej niż EUR1500, można wwozić. A czy chcesz nadawać i to co dalej to nie jest ich sprawa. Pytali też o żywność, czy mam więcej niż 50 kg do własnych potrzeb. Nie widziałem o tym, przywiózłbym więcej cukierków i innych rzeczy Rację miał "Topol" - nie dyskutuj w Konsulacie. Mnie tam nastraszyli. W tej chwili ludzie na granicy są sympatyczni, z obu stron. Nie widzę potrzeby ukrywania sprzętu typu "Ham Radio" tak jak to było dawniej. Nie wiem też po jest ta granica? Chyba tylko po to aby stać w kolejce. Tylko, po co? Obie strony i PL i BY muszą zajrzeć do bagażu. OK, niech patrzą, ich prawo. Ale czekać na to 6 - 10 godzin? 73' SP4IZK http://www.translatica.pl/translatory/ http://translate.google.pl/
|
|
| |
|
|
Прогноз тропо |
|
Прогноз на КВ |
|
|